Dörrsjöarna

Efter ett väldig kollande på väderprognoser och funderat hit och dit bestämde vi oss tillslut för att fira midsommar vid Dörrsjöarna i Oviksfjällen. Våren i fjällen har verkligen varit sen och massor av snö fanns kvar i fjällkedjan. Dock hade vi varit till Gräftåvallen och konstaterat att i Oviksfjällen hade ändå snön så gott som smält bort.

Vi gav oss iväg på midsommarafton och åkte mot Storgräftån där vi parkerade bilen och knöt på oss kängorna. Sedan var det bara att börja vandra. Det är ca 10 km till Dörrsjöarna och dom första kilometrarna går uppför genom skogen sedan kommer man ut på kalfjället och leden blir lite plattare. Efter några timmar var vi framme vid Dörrsjöarna och skulle då bara leta upp en tältplats. Det blåste rätt bra och vi ville gärna ha en hyfsat skyddad tältplats där vi kunde få lä från vinden. Efter ett tag hade vi hittat en plats som kändes ok, så vi slog upp tältet och började laga mat. Vi hade kallrökt lax till middag riktigt gott var det. Efter mat och en liten promenad var det så dags att sova.

Dörrsjöarna, med Hundshögen bakom
Dörrsjöarna, med Hundshögen bakom

Nästa dag var det verkligen kanonväder ute. Sol från blå himmel Vi käkade frukost och packade ihop lite saker för att ge oss ut på en liten dagstur till Visjön.

Tältplatsen
Tältplatsen
Mot Visjön
Mot Visjön

Vi gick mot Visjön i en dal intill en bäck det gick rätt bra och var hyfsat lättgått trots att det var en del växtlighet. Framme vid Visjön så käkade vi lunch sen var det ju bara att ta sig tillbaka igen.

Visjön
Visjön

På vägen tillbaka gick vi på höjd vilket gick betydligt snabbare och lättare. I ett huj så var vi tillbaka vid Dörrsjöarna. Den här gången gick vi runt sjöarna på den norra sidan vilket innebar ett litet vad över Lekarån. Men det gick oxå bra. Något vi inte tänkt på att packa ner var solskyddskräm då det inte hade varit en enda varm dag hittils den här sommaren. Det gjorde dock att vi alla tre brände oss rätt bra efter en hel dag ute i solen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *